2015 blev rekordår för Nyheter24

Morgonkollen

Vände förlust till vinst och dubblade försäljningen.

Fjolårets försäljning ökade rekordartat jämfört med tidigare år och för första gången sedan starten 2008 går Nyheter24 med rejäl vinst, rapporterar Breakit.

”Vi är skitnöjda men det är ju inte vi som grundare som gjort det stora jobbet utan personalen med vd Daniel Weilar i spetsen. Omsättningen ökade från 97 till 210 miljoner kronor i fjol och rörelseresultatet före avskrivningar blev plus 8 miljoner kronor”, säger grundaren Douglas Roos.

Av bokslutet framgår att vinsten efter finansiella poster och avskrivningar blev 5 miljoner kronor.

Douglas Roos och medgrundaren Patrik Sandberg startade Nyheter24-gruppen tillsammans för åtta år sedan. I dag har bolaget omkring 50 anställda och äger och driver Nyheter24, Modette, Fragbite, Blogg.se, Tyda, Hamsterpaj, Filmtipset och Dayviews samt premiumnätverket Adwell.