VK lanserar hyperlokal nyhetsapp

I den uppdaterade versionen av VK:s nyhetsapp ges användarna möjlighet att skapa nyhetsflöden som är personliga och lokalanpassade.

I dag lanseras den nya versionen som enligt Marie Albinsson, projektledare vid Västerbottens-Kuriren, ska innehålla flera förbättringar:

– Man kan säga att det är version 2.0. Vi har vidtagit ett antal åtgärder för att appen ska bli snabbare. Det ska gå fort att öppna, skrolla och navigera i den. Just snabbheten har varit en viktig faktor för oss i förändringsarbetet eftersom vi har upplevt att vi behöver göra en förbättring där.

Förutom den högre hastigheten har det varit viktigt att i den nya versionen kunna erbjuda användarna ett lokalt och personligt anpassat flöde. Man har bland annat gjort det lättare att växla mellan den generella startsidan och en förvald lokal startsida. Dessutom går det att prenumerera på pushnotiser från den valda orten:

– Våra läsare efterfrågar det lokala innehållet. Därför har vi tagit fram en lösning där man kan välja ort och på så sätt få sitt personliga flöde. Dessutom kommer vi att börja jobba med pushar. Vi har haft funktionaliteten tidigare, men då har det mer varit vid större nyhetshändelser.

Så det blir fler pushnotiser nu?

– Ja, fler pushar generellt och framför allt fler pushar från mindre områden. Vi har ju ett antal kommuner i vårt bevakningsområde och med den nya appen blir det möjligt med pushnotiser som rör en specifik ort.

Är det mycket av materialet som kräver att man är prenumerant för att man ska få tillgång till det?

– Nej, egentligen inte i det här läget, utan appen är gratis och de här anpassningarna ligger i appen. Däremot behöver man ha ett pluskonto för att komma åt vårt plusmaterial, precis som på webben.