Startar beroende public service-kommitté

I Danmark har ett antal mediepersoner med koppling till public service startat "Den beroende public service-kommittén" som motvikt till regeringens.

De flesta som är med jobbar inom public service eller för produktionsbolag, bland andra TV2:s programchef Thomas Breinholt och DR Nyheters nyhetschef Naja Nielse. Men även Politikens digitalchef Frederik Wiedemann är med. 

”Vi är beroende, eftersom vi i första hand lever av public service. Men vi är också beroende, för att vi tror att public service har en viktig roll i ett modernt samhälle”, skriver de i ett pressmeddelande.

Målet med gruppen är ”att bidra till en mer kvalificerad debatt om public service genom att bidra med nyanserade synpunkter på innehållet, så att det inte bara blir en diskussion om institutionerna”. Den första aktiviteten blir att anordna en debatt om vilken roll public service ska ha i ett modernt samhälle.

Den beroende public service-kommittén kommer att pågå parallellt med regeringens utredning under ledning av EU-kommissionären Connie Hedegaard Headed som ska vara klar vid årsskiftet.