Nollmoms på digitala medier införs i Norge

Från och med första mars befrias digitala medier i Norge från moms.

EFTA:s övervakningsorgan ESA godkände i går den reform som den norska regeringen beslutade om i december, vilken innebär att norska digitala medier slipper betala moms, skriver ESA enligt norska Journalisten.

I ett uttalande säger ESA:s ordförande Sven-Erik Svedman att:

”Den nya ordningen tar bort den avgiftsmässiga skillnaden mellan tidningar och elektroniska medier. Det gör det lättare för små och stora medieföretag att sälja digitalt innehåll utan att hindras av skattesystemet. Detta kommer att förbättra utvecklingen av elektroniska nyhetsmedier till förmån för norska konsumenter”.

Linda Hofstad Helleland, Norges kulturminister, uttryckte i går sin glädje över beslutet och konstaterade att godkännande av momsbefrielsen kommer ge mer innovation och en förstärkning av nya affärsmodeller i den norska mediebranschen.