Metro gör strippetta om sexövergrepp

Det kommer så mycket desinformation i dag från alla håll. Därför vill Metro göra en knastertorr redovisning av fakta om sexövergreppen menar chefredaktör Eric Ljunggren. Och drar därför en seriestripp över hela ettan.

”Den här serien skulle egentligen ha publicerats i litet format brevid horoskopet. Men när vi insåg att den var viktigast i hela tidningen så tänkte vi om.” Så skriver Metro på dagens etta. Den består av en seriestripp av Ellen Ekman och behandlar de lögner och myter som sprids om mäns sexuella våld mot kvinnor i dag.

I tidningen får fyra experter kommentera några av de vanligaste påståendena som är felaktiga när det gäller våldtäkter.

– Det kommer så mycket desinformation i dag, från så många håll, därför är det viktigt att reda ut vad som är sant och inte, säger Metros chefredaktör Eric Ljunggren.

– Vår roll att redovisa allting gäller inte längre. Hur det gick för AIK i senaste matchen eller om Riksbanken har sänkt reporäntan igen, det vet våra läsare redan. Vår uppgift är att förklara varför något händer och blicka framåt.

Dagens etta har inte passerat obemärkt förbi. Många läsare har hört av sig till Eric Ljunggren. Majoriteten har varit positiva och applåderat. Men ett fåtal har varit negativa och kallat honom för patetisk kulturmarxist och undrat över tidningens politiska linje.

– Men Metro har ingen politisk linje. Men vi jobbar mot sexism, rasism och för fakta.