Annons: Mediedagen 2019

Kyrkans Tidning får ny chefredaktör

Efter 26 år på DT och Mittmedia lämnar Inger Wallin mediekoncernen och Dalarna.

”Jag har ett varmt förhållande till Svenska kyrkan, men jobbet är i första hand ett roligt och stimulerande journalistuppdrag. Jag känner att jag kan ta med mig min långa journalistiska erfarenhet och min digitala kunskap.” säger Inger Wallin till Dalarnas Tidningar.

Genom åren har Inger Wallin haft en rad olika roller inom Mittmedia. Hon har bland annat arbetat som reporter, redaktör och redigerare – och allra senast som nyhetschef. Men sedan en tid tillbaka är hon tjänstledig för att leda ett projekt inom Mittmedia med fokus på digital läsning, där en del har handlat om att projektleda Mittmedias satsning ”Millennials”.

Inger Wallin, som är från Stockholm från början, lämnar nu Dalarna för att flytta tillbaka. Från och med den första april blir hon chefredaktör och ansvarig utgivare för Kyrkans Tidning och Amos.