Kersti Forsberg ny chef på Fojo

Kersti Forsberg lämnar HD-Sydsvenskans Hallå-tidningar för att bli ny verksamhetschef på Medieinstitutet Fojo. Ett jobb hon beskriver som "det bästa av två världar".

Kersti Forsberg är idag tidningschef och ansvarig utgivare på HD-Sydsvenskans gratistidningar Hallå. Hon har tidigare varit chefredaktör för City i Skåne och redaktionschef på Helsingborgs Dagblad.

– Innan jag blev journalist var jag engagerad i Afrikagrupperna och jag har alltid känt att jag vill tillbaka till den världen. Det här är det finaste jobb man kan ha om man vill få jobba med journalister på det sättet. I Sverige handlar det om att vidareutbilda journalister och internationellt om att stärka journalistiken i länder som verkligen behöver det. Det är det bästa av två världar

Du är inte rädd att det blir mer akademiskt och mindre puls än på redaktionen?

– Det är mycket möjligt att det blir mindre puls, men å andra sidan är det viktigt på ett helt annat sätt, och det kan höja min puls väldigt mycket att få göra skillnad på riktigt.

Det är inte bestämt exakt när Kersti Forsberg tillträder sin nya tjänst eller vem som tar över hennes uppdrag. På Fojo efterträder hon Katarina Ek.