Ekot värvar från Aftonbladet

Den före detta Aftonbladet-chefen Karin Lindblom blir biträdande chef för Nyhetsnavet.

På Aftonbladet har Karin Lindblom haft flera olika roller. Förutom att hon varit nyhetschef och debattchef med ansvar för tidningens sociala medier-strategier, så har hon arbetat som utrikesredaktör. Dessförinnan har Karin Lindblom bland annat arbetat varit på Dagens Nyheter, TT och Upsala Nya Tidning.

”Det är mycket glädjande att Karin Lindblom nu förstärker Ekot med sin mångsidiga kompetens. Jag tror att Karins breda erfarenhet av digital nyhetsjournalistik och förändringsarbete kommer att vara mycket betydelsefull för Ekots framtida utveckling”, säger Ekochefen Olle Zachrison i ett pressmeddelande.

När Karin Lindblom nu går in som biträdande gruppchef för Nyhetsnavet på Ekot blir hennes uppdrag att tillsammans med gruppchefen Augustin Erba ansvara för bemanning, rekrytering, utveckling och planering.