DN gör specialsajt om global utveckling

FN:s 17 utvecklingsmål för en hållbar utveckling av Jorden. Det är temat för DN:s nya satsning som lanseras om några veckor.

DN är ett av fyra europeiska medieföretag som fått resurser från European Journalism Center (EJC) för att bevaka hur arbetet går med att nå de nya utvecklingsmål som världens ledare enades om i september i fjol.

DN får dela på 600 000 euro med holländska De Correspondent, Spiegel online och WeltN24 för projektet. 

– Vi är mycket glada över det här projektet. Dessa utvecklingsmål är underrapporterade, och vi vill göra mer på detta område. Med detta bidrag vi kommer att ha möjlighet att öka vår rapportering, investeras i digital utveckling, och engagera publiken ännu mer. Vårt team har en massa bra idéer som nu kan förvandlas till verklighet, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i ett pressmeddelande.

Redaktör för DN:s temasajt blir Thomas Frostberg, krönikör på HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8till5.