Bitte Hammargren till Utrikespolitiska institutet

Morgonkoll

Blir redaktör för UI:s nya digitala tidning.

Journalisten och Mellanösternanalytikern Bitte Hammargren får redaktörsansvaret för nya digitala Internationella Studier som lanseras under våren.

”Att som redaktör för UI:s nya digitala tidning bidra till att sprida kunskap och förståelse om vår tids stora utrikespolitiska frågor är ett privilegium. Utrikespolitiska institutet är en kunskapsbank med enormt kunniga forskare inom en rad områden. Jag vill lyfta fram både UI:s egna medarbetare och externa skribenter”, säger Bitte Hammargren till UI.

Bitte Hammargren har mångårig erfarenhet som journalist. Sedan 2013 har hon i rollen som frilansjournalist och Mellanösternanalytiker bjudits in för att kommentera och föreläsa i olika sammanhang. Dessförinnan arbetade under lång tid på Svenska Dagbladet. Åren 2001-2002 var Bitte Hammargren tidningens Mellanösterkorrespondent.

2008 vann Bitte Hammargren Publicistklubbens stora pris för att hon ”på ett suveränt sätt orienterar läsaren i dagens mest brännande konflikter, med en nyanserad och analytisk journalistik och ett oöverträffat kontaktnät.”