Journalistisk granskning blir podcast

Journalisten Kolbjörn Guwallius reportagebok som avslöjar vilka otillåtna metoder som används i jakten på klottrare släpps som podcast.

”Förhoppningen är att det kostnadsfria och lättillgängliga podcastformatet kommer att göra att boken nu når en större publik”, säger Kolbjörn Guwallius, författare, journalist och uppläsare av boken.

Ett nytt avsnitt av boken kommer att publiceras varje onsdag med start den fjärde november.

I ”Grip till varje pris: Falkarna, CSG och de rättsvidriga väktarmetoderna 1996–2014” har författaren granskat SL:s bevakning av kollektivtrafiken. De avslöjanden boken redogör för handlar om hur vaktbolag bryter mot lagar och regler i jakten på misstänkta klottrare.

”Jag skrev boken för att göra skillnad, men SL har hittills kunnat ducka i frågan. Det är inte rimligt att en offentlig förvaltning tillåts beställa lag- och regelbrott på det här sättet år efter år utan att någon sätter stopp. Ingen vet idag hur länge det här kommer att fortsätta”, säger Kolbjörn Guwallius.