De är nominerade till TT:s Stora Fotopris

Morgonkollen

Fotograferna Åsa Sjöström, Linda Maria Thompson och Johan Bävman har alla chans att vinna det prestigefyllda priset.

Den Malmöbaserade fotografen Åsa Sjöström nomineras för ”Secret Camps”. Bilderna skildrar delar av den tid som några kvinnor och barn som utsatts för våld tillbringar på ett sommarläger som håller till på en hemlig plats.

Härnosandsfotografen Linda Maria Thompson nomineras för ”In Place Of Memory”. Hennes bilder skildrar och rör vid ämnen som identitet, plats, och migration. Berättandet tar utgångspunkt i hennes egen migrationshistoria.

Johan Bävman från Malmö nomineras för ”Swedish Dads”. Johan Bävman har fångat ögonblicksbilder från föräldrarlediga pappors vardag runt om i Sverige.

Priset delas ut till den yrkesverksamma fotograf som juryn anser bäst skildrat det svenska samhället: på ett traditionellt eller nyskapande sätt inom dokumentärfotografin. Den tredje december tillkännages vinnaren och då avslöjas också årets fotostipendiat som får ta emot 100 000 kronor.

TT:s hemsida hittar du mer information om de nominerade.