Annons: Mediedagen 2019

Hon blir ny chefredaktör på HN

Från 1 oktober tar Hallandspostens chefredaktör Viveka Hedbjörk även över Hallands Nyheter.

Sedan 2009 har hon varit publicistiskt ansvarig på Hallandsposten. Nu tar Viveka Hedbjörk över chefredaktörskapet för Hallands Nyheter. Båda ägs av Stampen och har sedan en längre tid delat på ett antal funktioner.

– Jag har hela tiden jobbat väldigt nära HN:s chefredaktörer och är väl bekant med tidningens ekonomi, upplaga och trafiksiffror. Och organisatoriskt delar vi på många saker sedan en tid tillbaka. På så sätt känns det inte som ett nytt jobb, säger hon till Hallands Nyheter.

Hon tror inte att förändringen kommer att leda till att tidningarna slås samman. Tidningarna vara så lokal som läsarna är och inte utplåna skillnader utan bejaka det som är lokalt är hennes åsikt.

Viveka Hedbjörk efterträder Malin Henriksson som tagit uppdraget som sportchef på Borås Tidning.