Annons: Mediedagen 2019

Alla Mittmedias journalister får utbildning i utgivarfrågor

Mittmedia kommer, i samarbete med TU, att utbilda koncernens 460 journalister i utgivarfrågor.

Kursen kommer att hållas under oktober-november på sex orter och leds av TU:s chefsjurist Per Hultengård.

”I ett allt snabbare publiceringstempo ser vi behovet att vässa våra medarbetare i att fatta korrekta och övervägda publiceringsbeslut under tidspress. Vi gör samtidigt med utbildningen en stor satsning på livereportrar vid våra deskar, och ser till exempel att det finns behov att veta hur man agerar i snabba situationer, kring bildrättigheter i sociala medier, vem som äger ansvar för en publicering beroende på kanal, och grundläggande kunskaper kring pressetik, yttrandefrihet och integritet”, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef för Mittmedia i ett pressutskick.