Annons: Mediedagen 2019

E-K:s vd: ”Vi är intresserade”

Innan den nya koncernen är verklighet är det inte något att ta ställning till. Men visst finns intresse från E-K:s sida att vara med. Det säger koncern-vd Sören Axelsson.

Banden mellan Mittmedia och EK-koncernen knöts ännu närmare när uppdelningen av Liberala Tidningar blev klar för bara drygt en månad sedan. Då tog de båda koncernerna över Promedia med Mittmedia som majoritetsägare (55 procent).

EK-koncernens vd Sören Axelsson har också under processen informerats om de stora dragen i affären mellan Mittmedia och Schibsted Sverige. Han kan också tänka sig att EK-koncernen kliver på tåget i en framtid.

– Men det finns inget att ställning till i nuläget.

– Vi är väldigt intresserade i att ta del i de underlag och siffror som nu kommer att tas fram av Mittmedia och Schibsted. Sedan får vi se hur vi agerar. Frågan kräver noggranna överväganden innan vi tar ställning.

 

Svenska Dagbladet och Mittmedia slås samman

Mittmedias vd: Inte sista konsolideringen

Grünthal om storaffären