Annons: Mediedagen 2019

Cafés Jens Stenberg blir digital innehållschef

Lämnar chefredaktörsrollen för att bygga en ny organisation för Aller medias digitala satsningar.

”Genom ett skapa ett digitalt innehållscentrum accelererar bolaget sina satsningar på starkt innehåll och ökad trafik”, skriver Aller media i ett pressmeddelande. ”Den nya avdelningen blir också ett digitalt kunskapsnav för alla redaktioner inom Aller media.”

Joakim Holfve, i dag digital redaktionschef på hant.se, blir digital utvecklingsredaktör.

”Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få fokusera på Aller medias många starka varumärken och vår digitala utveckling”, säger Jens Stenberg. ”En av mina viktigaste uppgifter blir att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla digitala redaktörer och andra innehållsproducenter. I grunden handlar det om ett både kreativt och metodiskt arbete med innehållet, trafikanalys i realtid, starkare närvaro i sociala medier och ökat samarbete mellan våra redaktioner.”

”Vi är inne i ett väldigt intensivt förändringsskede där vi behöver accelerera våra digitala satsningar radikalt”, konstaterar Stina Abenius, publicistisk direktör på Aller media.

Jens Stenberg fortsätter som chefredaktör på Café tills hans ersättare är på plats; rekryteringen pågår just nu.