Annons: Mediedagen 2019

Stefan Melesko om uppdelningen av Liberala Tidningar

PREMIUM Hur ska Stampens tidningsrörelse klara sig nu? Det frågar sig Stefan Melesko i en analys av uppdelningen av Liberala Tidningar.

Liberala Tidningar gav ett operativt resultat på 53 miljoner, resten i princip ett nollresultat. Vad kommer att hända när den enda till synes lönsamma delen nu har släppts? Det undrar Stefan Melesko i en snabbanalys för Medievärlden Premium.

Han ställer också frågan hur goodwillen har hanterats. Det återstår att hantera en stor goodwillpost för Promedia som kommer att påverka årets bokslut rejält.

”En stor nedskrivning, som måste komma kan numera inte matchas av rörelseresultaten från någon annan verksamhet än V-tab. Den enda del av koncernen som ger goda överskott, nu då Liberala Tidningarna försvunnit.”