Annons: Mediedagen 2019

Khadija Ismayilova får PK:s yttrandefrihetspris

Publicistklubbens pris till Anna Politkovskajas minne går i år till den grävande journalisten Khadija Ismayilova som sitter fängslad i Azerbajdzjan.

Prismotiveringen lyder: ”För uthållig undersökande journalistik och extraordinärt mod”

Khadija Ismayilova är en av Azerbajdzjans främsta grävande journalister. Hon har gjort många avslöjanden om korruption bland landets elit och sitter nu fängslad utan rättegång, anklagad för skattebrott och förskingring.

Hon bidrog också till Uppdrag Gransknings rapportering om Telia Soneras affärer med regimen och priset kommer att tas emot av journalistkollegan Fredrik Laurin, chef för Sveriges Radios Grävredaktion, i samband med Publicistklubbens debatt i Kulturhuset i Stockholm måndag 27 april.

Läs mer på PK:s sajt.