Annons: Mediedagen 2019

Skånskan och HD-Sydsvenskan bryter bilagesamarbete

Från första april är det slut på HD-Sydsvenskans och Skånska Dagbladets samarbete kring söndagsbilagan Hemmet.

Sedan ett antal år har all eftertext i Sydsvenskan plus bostadsbilagan Hemma också gått i Skånska Dagbladet. Men från och med första april är det samarbetet slut.

”Ingen av oss såg någon möjlighet att utveckla samarbetet och Skånska Dagbladet var inte nöjda med hur avtalet såg ut. Därför kom vi överens om att avsluta samarbetet”, säger Fredrik Ivansson, ansvarig för annonsförsäljningen på HD-Sydsvenskan i en kommentar.

Sedan några år tillbaka har Skånska Dagbladet genomgått stora förändringar med ett ökat kommersiellt fokus. Ett viktigt steg i denna utveckling är att tidningens egna säljkår vill kunna ha en relation till marknadens annonsköpare och navigera mer efter egna förutsättningar menar Skånska Dagbladets annonschef Robert Persson i ett internt PM.