Nu ser vi över fyra timmar på tv per dag

För första gången sedan MMS började mäta tittande på rörlig bild är nu den genomsnittliga tittartiden över fyra timmar.

Våren mätning låg på 236 minuter per dag för en genomsnittlig 16 till 65-åring men i höstens mätning nåddes 249 minuter. 

”Det totala TV-tittandet, som innefattar även nedladdad och streamad TV, är högre än någonsin. Att vi dagligen lägger mer än fyra timmar på att titta på TV visar att TV-mediet står starkt, även om sätten vi tar till oss TV på varierar”, säger MMS vd  Magnus Anshelm i en kommentar.

Resultaten kommer från MMS Rörliga Bilder 2014 och specialrapporten Rörliga Bilder hösten 2014. Datainsamlingen görs med webbenkät i åldersintervallet 16-65 år, och respondenterna uppger själva hur länge de tittat. De båda undersökningarna genomfördes i april och oktober 2014.