Annons: Mediedagen 2019

Hon blir ny chef på VK

Jessica Wennberg har utsetts till ny redaktionschef på Västerbottens-Kuriren. Mycket av hennes jobb kommer att gå ut på att fånga nya läsare.

Sedan hon började på VK år 2000 har Jessica Wennberg suttit på många stolar. Hon har varit nyhetsreporter, sportreporter, sportchef och nyhetschef samt varit inblandad i olika i projekt, till exempel VK plus-projektet.

Nu ska hon försöka använda de digitala möjligheterna som står till buds för att locka till sig nya läsare.

– Det finns så mycket vi kan göra som inte bara är text och bild – det finns fantastiska sätt att göra journalistik på som inte varit möjligt tidigare. Det kommer också att handla om satsningar på nya plattformar, som till exempel webb-tv. Vi kommer även att ta fram andra, nya produkter, säger hon till den egna tidningen.