Carolina Neurath får Wendelpriset

Carolina Neurath på SvD Näringsliv får Per Wendels pris till årets nyhetsjournalist 2014.

Motiveringen: ”Med en orädd och osentimental journalistik har hon på ett elegant sätt avslöjat missförhållanden och slagit hål på osanningar i finansbranschen. Därtill har hon utnyttjat olika kanaler för att få ut sina nyheter. Carolina Neurath är årets självklara mottagare av Pelle Wendel-priset!”

Tidigare pristagare:

2006: Fredrik Sjöshult, Dagens Industri

2007: Jan Mosander, Sveriges Radio

2008: Anna Jaktén, Sveriges Radio

2009: Christian Holmén och Micke Ölander, Expressen

2010: Janne Josefsson, Uppdrag Granskning, SVT

2011: Anette Holmqvist, Aftonbladet

2012: Hannes Råstam, författare och journalist

2013: Mats-Eric Nilsson

Per Wendel-priset

Per Wendel-priset, eller ”Per Wendels pris till årets nyhetsjournalist”, är ett pris som delas ut årligen av tidningen Expressen till en journalist som ”verkar i Per Wendels anda”. Priset ges inte för enskilda scoop utan pristagaren ska ha varit verksam under en längre tid. Det instiftades 2005 i samband med Wendels begravning. Tidigare pristagare är bland andra Hannes Råstam, Janne Josefsson och Mats-Erik Nilsson.