Annons: Mediedagen 2019

Ny digital lokaltidning i Stockholm

I dag är det premiär för Stockholms första helt digitala lokaltidning, Bättre stadsdel, som bevakar området Hägersten och Liljeholmen.

Bättre Stadsdel har funnits som hobbyprojekt på Facebook sedan slutet av 2011. Nu tar verksamheten klivet till att bli en lokal nyhetssajt. 

Redaktör och ansvarig utgivare är Mats Falck:

– Vi har redan omkring tio procents täckning i området om man utgår från våra följare på Facebook. Men hur många läsare som krävs för att det ska bli lönsamhet återstår att se.

I dag finns det 85 000 invånare i stadsdelen. Vilket med marginal skulle säkra en plats på listan över Sveriges tio största städer med en placering mellan Jönköping och Helsingborg om det var en egen stad. Det finns gratistidningar som kommer ut med editioner där men det finns behov av ännu mer nyhetsbevakning menar Mats Falck.

I nuläget handlar det bara om att skapa ett bra innehåll och få spridning på det. Sedan gäller det att tjäna pengar också. Det kommer inte att bli någon betalsajt utan finansieras med hjälp av annonser och olika tjänster riktade mot det lokala näringslivet enligt Mats Falck.

Sajten ser sig inte bara som en nyhetskanal utan vill också vara ”stadsdelsforum och anslagstavla”. 

Redaktionen består, förutom Mats Falck, av en kärntrupp på en handfull människor av vilka mer än hälften har journalistisk erfarenhet enligt honom.

– Resten har det inte vilket också är en styrka då de tillför andra synpunkter och åsikter.