Annons: PP Pension

Åsa Sjöberg ny innehållsdirektör på TV4

Åsa Sjöberg blir ny innehållsdirektör för TV4-Gruppen med ansvar för programverksamheten på alla plattformar.

Åsa Sjöberg har varit programdirektör för allmän-tv sedan 2007. Hon har tidigare jobbbat i andra roller på TV4 och innan det på Strix Television.

”Åsa Sjöberg förenar ett starkt publicistiskt fokus med bred erfarenhet och kunskap om tv-produktion. Hon får nu förtroendet att vidareutveckla TV4:s unika position, och att med kraften i den fortsätta driva den digitala transformation, säkra nödvändiga rättigheter för alla plattformar och att fortsätta bygga det digitala innehåll som även i framtiden gör att TV4 är relevant för alla landets tittare”, säger TV4-Gruppen:s vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

När Åsa Sjöberg tillträder delas innehåll upp i avdelningarna allmän-tv (leds av programchef allmän-tv Maria Mowbray), nyheter och samhälle (Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle, hit flyttas också Nyhetsmorgon), sport (sportchef Fredrik Olofson), inköp och format (inköps- och formatchef Cathrine Wiernik), samt drama-avdelningen (ny chef tillträder inom kort).

Åsa Sjöberg tillträder 1 oktober och efterträder då Johan Kleberg som slutar på TV4-Gruppen.