Annons: Mediedagen 2019

Riskkapitalbolag köper Mitt i

FÖRST PÅ MEDIEVÄRLDEN

Stampen, EK och Mittmedia säljer, via Liberala Tidningar, Mitt i-tidningarna till riskapitalbolaget Segulah. Joachim Berner blir styrelseordförande. UPPDATERAD

– Vi är jättenöjda och jätteglada att det är just Segulah som nu i slutändan köper bolaget. De har uttalat tydliga avsikter att stärka den redaktionella kompetensen i styrelsen, med bland andra Joachim Berner och Dan Lannerö, säger Stampens vd Martin Alsander till Medievärlden.

Vill de genomföra några ändringar när det gäller personalen?

–– Nej, de har inte sagt något om det över huvud taget.

Är de övriga ägarna, EK och Mittmedia, också nöjda?

–– Ja, absolut, vi är helt eniga om den här affären.

Vad betyder affären för Stampen?

–– Försäljningen har varit en av flera viktiga punkter i vår plan för att stärka våra finanser långsiktigt. I och med affären kan Liberala Tidningar sänka sina skulder gentemot Stampen och vi kan sänka vår totala skuldsättning. Det har varit en viktig målsättning att sänka skuldsättningen samtidigt som vi ökar lönsamheten.

Är det på grund av detta som ni skjutit på stämman?

–– Ja det har varit viktigt för oss att bli klara med de här sakerna, bankavtalet och försäljningen av Mitt-i, innan stämman. Sedan kan vi ägna vår tid åt framtidsfrågor.

Mitt i:s vd tror på expansion med nya ägarna

Joachim Berner: Ägarformen påverkar

Om Segulah

Segulah förvaltar cirka 8 miljarder kronor och investerar under en period om mellan 5 och 7 år. ”Vi vill att våra bolag ska öka sin lönsamhet till exempel genom att bredda sin verksamhet och genom geografisk expansion och genom förvärv”, skriver företaget på sin hemsida.