Annons: Årets dagstidning 2019

Nya styrelser i SR, SVT och UR

SR, SVT och UR har alla fått ny styrelse och ny ordförande. Bland annat Anette Novak, Dag Tuvelius och Åsa Bernlo har valts in.

Lisa Lindström (Vd för Doberman) blir ny styrelseordförande i Utbildningsradion, Anna-Karin Celsing (civilekonom med egen verksamhet) i Sveriges Television och John Brattmyhr (chef för Skansen) i Sveriges Radio.

Nya i Sveriges Radios styrelse är Anette Novak, Åsa Bernlo och Ole Mölgaard från Danmark. Nya i Utbildningsradions styrelse blir Björn O. Nilsson och Emanuel Levin. Ny i Sveriges Televisions styrelse är Dag Tuvelius.

”Ägarstiftelsen fortsätter professionaliseringen av de tre public service-företagens styrelser.  Vi vill med dessa beslut ytterligare stärka styrelsernas oberoende och skapa de bästa förutsättningar för att styrelserna framgångsrikt ska kunna leda bolagen i en föränderlig tid”, säger ägarstiftelsens ordförande Ove Joanson i ett pressmeddelande

De tre verkställande direktörerna väljs in i styrelsen för resp. bolag.