Annons: Mediedagen 2019

Så gick starten för Omni

Omni toppar listan över mest nedladdade nyhetsappar. Grundaren Markus Gustafsson är väldigt nöjd med premiären. Men det är nu det riktiga arbetet börjar, konstaterar han.

I torsdags var det premiär för Schibsteds nyhetsapp Omni. Sedan dessa har appen stadigt toppat listan över mest nedladdade nyhetsappar. Och även varit med på totallistan över de mest nedladdade apparna i Sverige just nu.

– Det har gått fantastiskt bra. Vi är väldigt nöjda, säger Markus Gustafsson.

Konkreta siffror på hur många som laddat ner appen är affärshemligheter.

Men det viktigaste är inte hur många som laddar ner appen utan hur många som återkommande använder den och hur länge de gör det. 

– Det är där vi har det stora jobbet nu.

Läsarna har redan hört av sig med många tankar om hur tjänsten kan utvecklas. Det handlar bland annat om push-notiser, möjlighet att göra läslistor och spara texter.

En Android-version är planerad inom kort. Sedan väntar Ipad-versionen.

– Och tanken är att under 2014 ska vi finnas i desktop också. Men frågan är hur. Där behöver vi fråga användarna vad de vill ha, säger Mikael Gustafsson.

Det övergripande målet är att Omni efter nästa år ska vara Sveriges näst största mobila nyhetsförmedlare efter Aftonbladet.

Får du sparken om ni är större än Aftonbladet?

– Nej, jag tror Aftonbladet är glad för att få någon att mäta sig mot på mobilsidan. Sedan är vi ingen konkurrent till varken dem eller andra tidningar utan ett komplement.

 

Därför är Omni en spännande start

Premiär för Omni idag