Annons: Mediedagen 2019

Polisen utreder hot mot Expressens fotograf

Morgonkollen

Polisen i Linköping har börjat en förundersökning efter det att Expressens fotograf blivit utsatt för hot i Linköpings tingsrätt.

En 33-årig man som stod åtalade i tingsrätten frågade i samband med rättegången mot honom om han skulle slå sönder fotografens kamera. 

Correns chefredaktör Charlotta Friborg beskriver händelsen så här i sin blogg:

”Både Expressens och Correns utsända reporterteam trakasserades av den åtalade som likt en ilsken tjur körde ner huvudet mellan axlarna och gjorde hotfulla närmanden. I aggressiva ordalag försökte han skrämma pressen från att rapportera.”

Hon berättar också om ett maktspel utanför rättegångssalen ”där den åtalade och hans vänner bröstade upp sig inför journalister, vittnen och brottsoffer och gjorde sitt bästa för att stirra ut dem de ville sätta skräck i.”