Annons: PP Pension

De kan bli Årets Dagstidning – Digitala Medier

Årets Dagstidning 2013

De är nominerade till Årets Dagstidning - Digitala Medier:

Aftonbladet

Juryns motivering: Fortfarande i en klass för sig. När alla pratar ”mobile first” slår Aftonbladet redan rekord såväl när det gäller användare som intäkter. Imponerande innovationstempo och fortsatt långsiktiga satsningar på intern kompetensutveckling inger känslan av att vi bara sett början på utvecklingen. 

 

Norrköpings Tidningar

Juryns motivering: Det enträgna arbetet med att mejsla ut det moderna, regionala mediehuset och den moderna lokaltidningsjournalistiken fortsätter i alla kanaler. Utgångspunkten är användarnas behov – organisationen anpassar sig och resultatet blir ett spännande interaktivt utbud som ligger nära människors vardag.

 

Dagens Industri

Juryns motivering: Trots mängder av utmanare dominerar DI sin marknad– även på nya plattformar. Inte först och inte vackrast men framgångarna föds ur en närmast symbiotisk relation med användarna. Utvecklingstempot är inte högst – men DI går stadigt i takt med marknad och målgrupp. Och det betalar sig.

 
Juryn består av:
 
  • Magnus Höij, chefredaktör, Internetworld (ordförande)
  • Anette Novak, vd Interactive Institute, tidigare chefredaktör Norran
  • Hanna Larsson, onlinesamordnare Nyhetsdivisionen, SVT
  • Malin Crona, chefredaktör 8 Sidor
  • Mattias Fyrenius, vd Nobel Media