Jan Scherman till Aftonbladet

Jan Scherman blir strategisk rådgivare för Aftonbladets kommande tv-satsning.

Jan Scherman har jobbat på Bonnier och TV4 i drygt 20 år. På TV4 var han vd 2001 – 2011.

Aftonbladets tv-satsning innebär ett stort antal nyanställda, bland annat kända tv-profiler. Aftonbladet TV kommer att sända live på vardagkvällar från en nybyggd studio, berättade Jan Helin på scen på Cirkus idag vid en dragning för mediehusets partners.

Jan Scherman kommer att fungera som strategisk rådgivare men också arbeta praktiskt och producera egna program. Han berättade att ett av hans krav för att ta jobbet var att han skulle få göra tv igen. ”Grävande journalistik, politik och kanske något om korv” stod på önskelistan.

Jan Scherman kommer vid sidan av uppdragen för Aftonbladet att fortsätta ägna sig åt styrelsearbete, konsultuppdrag och skriva krönikor i Dagens Industri.