Annons: Mediedagen 2019

Thomas Mattsson årets branschpersonlighet

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har precis utsetts till årets branschpersonlighet på Stockholm Media Week.

Han får utmärkelsen med motiveringen:

”Årets Branschpersonlighet väcker känslor och engagemang. Han vågar ta icke-konventionella beslut och bangar aldrig en debatt. Få mediechefer missionerar så ihärdigt för sitt medieslag – oavsett om det gäller journalistik eller affärsmodell. Han är lyhörd, intresserad och vet att framgång endast nås genom blod, svett och tårar. Han utmanas varje dag av stenhård konkurrens, kryddat med en offline-publicism i dramatisk förändring. Under 2012 har han öppnat fler kanaler – för både journalistik och annonser – med live-tv, debattprogram och nyhetsmagasin bygger han ett mediehus för framtiden.”

I kriterierna står det att priset ska gå till ”personer som har varit tongivande på den svenska mediemarknaden, de har väckt känslor och engagemang, varit nytänkande och innovativa. De skall även ha flyttat fram positionerna för den svenska mediemarknaden”.

Övriga nominerade var:

Anna Bråkenhielm – vd Scandinavian Studios

Sigge Eklund – författare och podcast-profil

Anna Serner – vd Svenska Filminsitutet

Ted Valentin – webbentreprenör