Annons: Mediedagen 2019

Bosse Andersson tar över DD

Bosse Andersson, tidigare chef på ÖP och Smålands-Tidningen, blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare på Dala-Demokraten.

Sedan i december har Bosse Andersson jobbat med Dala-Demokratens samordningsprojekt. Och han är huvudkandidat till uppdraget som ny redaktionschef på tidningen.

I slutet av maj ska tidningens förre ägare, Folkrörelsernas Mediastiftelse i Dalarna, ha ett möte där tidningens nya ledning ska diskuteras. Men några andra kandidater finns inte bekräftar AnnaKarin Lith, redaktionell chef inom Mittmedia som tagit över ägarskapet för DD.

– Mittmedia har inga andra kandidater än Bosse Andersson. Han är en mediechef med gedigen erfarenhet, digital kompetens och ett stort hjärta. En utmärkt kombination för att leda DD i framtiden, säger AnnaKarin Lith och fortsätter:

– Men jag vill poängtera att beslut inte är fattade, både Mediastiftelsen i Dalarna och MittMedias ägare ska säga sitt i frågan.

Bosse Andersson tycker att Dala-Demokraten är en spännande tidning som står inför spännande utmaningar.

Vill du ta över som redaktionschef?

– Det kan jag inte kommentera. Allt jag säger om det blir fel.

För drygt ett år sedan fick Bosse Andersson sluta som redaktionschef för Smålands-Tidningen sedan Hallpressens ledning reagerat på att tidningsgruppens resultatet var långt under det planerade.

Bosse Andersson har också varit chefredaktör för Östersunds-Posten mellan 2006 – 2008. Tidningen hade då precis köpts av Mittmedia-koncernen. 

Han har också jobbat i ett flertal år på Expressen, bland annat som nyhetschef, redaktionschef och chef för Expressen.se.