Mordförsök på islamfientlig redaktör

Chefredaktören på den islamfientliga tidningen Dispatch International, Lars Hedergaard, har i dag utsatts för ett mordförsök.

Han besköts utanför sitt hem på förmiddagen enligt flera danska medier. Enligt vad danska TV2 uppger är gärningspersonen en yngre man som kom till hans bostad för att överlämna ett paket. Han sköt ett skott mot Lars Hedergaard som missade. Han ska ha försökt att skjuta minst ett skott till men pistolen klickade då.

Polisen jagar nu gärningsmannen i området.

Lars Hedergaard är en av två chefredaktör för den islamfientliga tidningen Dispatch International. Hans svenska kollega på tidningen, Ingrid Carlqvist, säger till Kvällsposten att varken hon eller Hedergaard hotats innan. Nu har hon kontaktat den svenska säkerhetspolisen för att få skydd:

– Jag vågar inte åka hem till min bostad, säger hon till Kvällsposten.