Annons: Mediedagen 2019

Bonnier byter tv-chefer

Jan Scherman, Göran Ellung och Torsten Larsson lämnar sina poster, och Åsa Tillberg, Casten Almqvist och Jonas Bonnier får nya uppdrag.

Göran Ellung slutar som vd för Nyhetsbolaget och Jan Scherman slutar som styrelseordförande. Göran Ellung ersätts av Åsa Tillberg, idag redaktionschef på Dagens Nyheter.

TV4-gruppens vd Casten Almqvist blir ny affärsområdesansvarig för Bonnier Broadcasting när Torsten Larsson slutar 1 mars. I Bonnier Broadcasting ingår både TV4 och Nyhetsbolaget, samt C More och finska MTV Media.

Casten Almqvist blir också styrelseordförande i Nyhetsbolaget och MTV Media. Jonas Bonnier blir ordförande i TV4.

”Det Janne, Göran och deras medarbetarna har åstadkommit under alla år på TV4 och Nyhetsbolaget är enastående och inger stor respekt. Nu när organisationen för Broadcasting förändras är vi eniga om att tidpunkten för ett ledarbyte är den rätta. Åsa Tillberg är en av få personer i vår bransch som lyckats bemästra den svåra balansakten att med bibehållet fokus på journalistisk kvalitet genomföra ett omfattande rationaliserings- och förnyelsearbete på en stor redaktion. I dag ökar DN:s läsande, man har erhållit en rad internationella utmärkelser och man har vänt förlust till vinst. Jag är övertygad om att Åsa är rätt person att ta över stafettpinnen och fortsätta utveckla Nyhetsbolagets och TV4-Gruppens journalistiska ambitioner in i framtiden”, säger Casten Almqvist i en kommentar.