Daniel Sandström lämnar Sydsvenskan

Daniel Sandström slutar som chefredaktör på Sydsvenskan. Vd Lars Dahmén blir publisher.

”Jag respekterar Daniels beslut, även om jag tycker att det känns tråkigt. Daniel är en mycket engagerad publicist och en otroligt lojal företrädare för Sydsvenskan. Med ett brinnande journalistiskt intresse har han uträttat stordåd och stärkt Sydsvenskans ställning, alltid med läsarna som sin främsta uppdragsgivare”, säger Sydsvenskans styrelseordförande Gunilla Herlitz, i ett pressmeddelande.

Daniel Sandström arbetar kvar på tidningen till efter årsskiftet.

”Jag har varit på Sydsvenskan sedan 2001 och älskat nästan varje minut, därför var detta inget lätt beslut. Det har varit en fantastisk utmaning att tillsammans med medarbetarna utveckla tidningen mitt i den revolution som mediebranschen befinner sig i och jag är stolt över det arbete som vi uträttat. Men uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare måste skötas med maximalt engagemang, då kan man inte heller sitta för länge. Nu är tidningen omgjord och ekonomin sanerad, då känns det som rätt tidpunkt att lämna över”, säger Daniel Sandström i pressmeddelandet.

Beslutet om att övergå till en publishermodell tas formellt på ett styrelsemöte 21 november.

Medievärlden söker Daniel Sandström.

Dahmén: ”Stolt och glad över frågan”