Annons: Mediedagen 2019

Newsweek lägger ner papperstidningen

Sista papperstidningen kommer ut 31 december. Sedan blir Newsweek helt digital.

Newsweek har funnits i pappersform i 80 år. Nästa år blir den helt digital, och får namnet Newsweek Global, skriver Daily Beast.

Enligt Tina Brown, som är chefredaktör för Newsweek och sajten Daily Beast, blir det ”en enda edition för hela världen riktad till en mobil, opinionsbildande publik som vill lära sig om världshändelser i en mer sofistikerad kontext”.

Newsweek Global kommer att vara en betald produkt för läsplatta och webb. En del av materialet kommer att publiceras på Daily Beast.

”Beslutet handlar inte om kvaliteten på varumärket eller journalistiken, den är lika stark som någonsin. Det handlar om de ekonomiska utmaningarna för publicering och distribution på papper”, säger Tina Brown.