Ingvarsson ny chefredaktör på Dagbladet

Anders Ingvarsson, idag chefredaktör på NSD, blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagbladet i Sundsvall.

– Jag är hedrad över att få uppdraget. Det är en jättetuff utmaning, det kommer att krävas hårt arbete och vi måste tänka i nya banor. Men framförallt gäller det att göra denna resa tillsammans med medarbetarna, säger Anders Ingvarsson i ett pressmeddelande.

Ingvarsson har jobbat på bland annat Ljusnan, Sundsvalls Tidning, Se och Hör och Länstidningen i Södertälje. 1999-2009 var han åter anställd vid Hälsingetidningar, de sista åren som nyhetschef och platschef på Ljusdals-Posten.

– Dagbladet gör stora förluster och befinner sig i en mycket svår situation, jag är glad att Anders Ingvarsson vill leda arbetet med att rädda tidningen. Han har de egenskaper som krävs för att klara det kniviga uppdraget, Ingvarsson är en omvittnat god ledare och en driven publicist, och vi är överens om att Dagbladet i ny skepnad kan ha en fortsatt viktig roll på lokaltidningsmarkanden i Sundsvall, säger MittMedias redaktionella chef AnnaKarin Lith i en kommentar.