Second Opinions grundare till Timbro

Second Opinions grundare Mats Olin blir ny chef för Timbro Medieinstitut.

Även den tidigare Second Opinion-skribenten Daniel Löfstedt rekryteras av Timbro.

I ett pressmeddelande kopplas rekryteringarna till en satsning på mediegranskningen: ”Genom rekryteringen av Mats Olin breddas verksamheten ytterligare och kommer att täcka in såväl snabba kommentarer till den aktuella nyhetsförmedlingen som djupgående analyser av mediala skeenden”, skriver Timbro.

”Åren med Second Opinion har varit oerhört lärorika och jag ser fram emot att ta dessa erfarenheter med mig till Timbro där det finns möjlighet att bedriva seriös mediegranskning av det slag jag vill ägna mig åt. Frågor kring näringslivets villkor intresserar mig dessutom särskilt, det är ett område där medierapporteringen ofta brister”, säger Mats Olin i pressmeddelandet.

Mats Olin och Daniel Löfstedt börjar 1 juli då den nuvarande chefen, Roland Poirier Martinsson, slutar för att flytta till USA. De kommer, vid sidan av arbetet på Timbro Medieinstitut, att fortsätta driva Second Opinion på sparlåga.