Annons: Mediedagen 2019

Så blev nya NT

Norrköpings Tidningar har fått ny form. Med mer färg och mer ordning.

I dag är det premiär för NT:s nya form. Chefredaktör Anders Nilsson beskriver den som modernare, tydligare och mer färgglad än innan. 

Läsarna har varit med länge i processen. I september gjorde NT en test av den nya tidningen som delades ut till läsarna. (Läs mer här) På ett lokalt kulturevenemang fick NT över 1 000 besökare som tyckte till om den nya tidningen. Det har också varit ett antal läsarpaneler och chattar om den nya formen.  Kanske är det därför som tidningen tagits mot så positivt:

– Jag har inte fått en enda negativ reaktion, säger Anders Nilsson.

Sedan i början av januari trycks NT i Pressgrannars nya anläggning i Linköping. Och det är den flytten som möjliggjort många av förändringarna. Nu finns det betydligt större färgmöjligheter och det går att gå upp fyra sidor i en del utan att övriga sektioner påverkas.

Pressbytet innebär också att tidningen får samma sortering dag från dag. Tidigare har vissa delar vandrat mellan sektionerna utifrån vad som varit presstekniskt mest lämpligt. Men nu blir det ett och samma upplägg:

– Vi får ordning och reda. Äntligen. För det har varit mycket hopp mellan delarna innan, säger Anders Nilsson.