Diamant Salihu skriver om vapenköpet

I dagens Expressen skriver reportern Diamant Salihu om vapenköpet han åtalats för.

Han berättar om hur han och fotografen Stefan Söderström gick till väga för att avslöja hur lätt det är att köpa vapen i Malmö.

”..mer än ett år senare och efter otaliga arbetstimmar, har kammaråklagare Jörgen Larsson åtalat mig och två chefer för vapenköpet. Samtidigt som människor mördas på hans gator och de skyldiga går fria. För mig är det mycket uppenbart att vi ägnat oss åt journalistik. Vi har visat hur verkligheten ser ut för hundratusentals människor i Sverige. Sådant kan inte enbart förklaras genom statistik eller via politikers utspel inför ett stundande val. I bland kräver journalistiken svåra beslut om belöningen är att sanningen kommer fram.”

Läs hela texten på kvp.expressen.se