JP satsar på invandrare

I morgon öppnar Jönköpings-Posten sin lokalredaktion i den invandrartäta stadsdelen Råslätt. Nu ska stadsdelen få "en helt normal bevakning", säger JP:s redaktionschef Mats Ottosson.

Fram till nu har JP:s bevakning av Råslätt främst handlat om ”kriminalitet eller trivsamma danser” menar Mats Ottosson. Men nu ska det bli ändring på det. I morgon får Råslätt en egen lokalredaktör som ska se till att stadsdelen får ”en helt normal bevakning”.

– Tidigare har vi saknat den kontaktytan som krävs, men det får vi nu, säger Mats Ottosson.

Satsningen handlar enligt honom dels om att öka samhällsengagemanget och vi-känslan i området. Men dels också att få öka antalet som prenumererar på JP. I nuläget är Råslätt det område där JP har sin svagaste hushållstäckning.

På några års sikt är förhoppningen att tidningen i alla fall ska ha ett par hundra prenumeranter där. Och ett antal nya annonsörer.

Slår det här väl ut så finns det ytterligare områden där JP kan tänka sig att öppna lokalredaktioner.

Det handlar om att testa nya saker för att hålla upplagan. För det är inget som säger att den måste sjunka menar Mats Ottosson:

– Gud har inte skrivit det på några stentavlor. Men för att få upplagan att gå åt rätt håll måste vi jobba – inte gnälla.

Råslättsredaktionen blir JP:s åttonde lokalredaktion.