Annons: Mediedagen 2019

Omskuren för sitt scoop

Journalisten Simon Eroro från Papua Nya Guinea var fast besluten att få sitt scoop. Så besluten att han gick med på att bli omskuren - med bambupinnar.

För att nå en grupp rebeller var Eroro tvungen att färdas genom svårgenomtränglig djungel. När han väl kom fram visade det sig att enda sättet att få en intervju var att genomgå en ”renande” omskärelse.

Prövningen gav resultat. Genom sina intervjuer avslöjade han hur de militanta rebellerna rörde sig mellan Indonesien och Papua Nya Guinea.

Nu har Simon Eroro tilldelats ett journalistpris för bästa scoop från australiska News Limited, rapporterar brittiska Daily Telegraph. Enligt juryn blev effekterna av hans gräv ”enorma”. Bland annat drog polisen igång en omfattande operation för att skärpa gränskontrollerna.

Egobrölande grävare valde hotellbaren