Från KK-gate till läsarchatt

I dag är det chattpremiär på Katrineholms-Kurirens sajt. Först ut – kommunchefen Mattias Jansson som tidigare varit i klinch med tidningen om hans närvaro på sociala medier.

Ämnet för Katrineholm-Kurirens första chatt är sociala medier. Vem kan då vara mer lämplig än kommunchefen Mattias Jansson som är aktiv på twitter, facebook och andra sociala forum från sju på morgonen till tio på kvällen.

Katrineholms-Kurirens förre chefredaktör Krister Wistbacka var dock mycket kritisk till kommunchefens frekventa aktivitet på sociala medier.

Ska man se det här som kritik mot den tidigare ledningen?

– Det vet jag inte om jag kan hålla med om. I första hand handlar det om att vi måste bli bättre på att finnas och synas i fler kanaler, säger Elisabeth Bäck, chefredaktör för Katrineholms-Kuriren sedan slutet av maj.

– Och jag har ingen lust att ta ställning i den konflikten. Jag konstaterar bara att i nya Katrineholms-Kuriren ska vi möta läsarna i fler kanaler än bara papperstidningen.

Räknar du med många frågor?

– Jag hoppas att det blir jättemånga frågor. Han är en kontroversiell person, så det finns säkert läsare som vill veta ett och annat av honom.

Har ni fler personer av den här kontroversiella kalibern på gång för läsarchattar?

– Först får vi se hur det här går. Men det finns många intressanta personer som kan vara aktuella för en chatt. Vi har till exempel sjukvården i Sörmland som är ifrågasatt av många.

Chatten mellan kommunchefen Mattias Jansson och tidningens läsare sker mellan 15:30 och 16:30 i eftermiddag.  

 

Wistbacka om bråket med kommunchefen

KK:s granskning stördes av öppen kommunchef