Är det slutgnällt i Östersund nu, ÖP?

14:45

I fyra veckor har Östersunds-Posten diskuterat kommunens framtid med läsarna i en liveblogg. Nyhetschefen Hanna Olsson är projektledare.

– Inte när det gäller vissa saker. Som det nya arenabygget, där lyckades vi inte få slut på gnället. 

Hur har det gått?

– Otroligt bra. Det är som reportrarna säger, det är tillbaka till den gamla hederliga kommunbevakningen, men med en tvist. Att skriva om översiktsplaner, men försöka hitta de konkreta frågorna som läsarna bryr sig om, de som rör vissa bostadsområden exempelvis.

Men vissa dagar verkar det inte ha varit så mycket folk?

– Det är väldigt varierande, beroende på ämnen, och det hänger väldigt mycket på hur vi puffar på ettan. Det här är att lära sig ett helt nytt journalistiskt verktyg, en blandning av en debatt mellan läsarna, intervjuer jag gör med dem och ett tipsforum.

Hur är det att jobba så?

– Vi har inspirerats av Norrans e-red. Det är kul att kunna styra diskussionen genom att intervjua läsarna. Det blir mer konstruktivt då.

– Det här är den roligaste journalistik jag har gjort. Nyheten om att Facebooks serverhallar hamnade i Luleå och inte i Östersund fick jag ut direkt, och sen gick Näringslivschefen självmant in och kommenterade.

Varför bara fyra veckor?

– Det kommer en fortsättning, vi ska till exempel dela ut stipendium till någon som gör något bra för länets utveckling. Plus att vi pratar om att ha chatten kvar i någon form, eller ta oss an en annan kommun, men vi ska utvärdera först.