Emanuel Karlsten till TU

Emanuel Karlsten och Mårten Thorslund förstärker TU:s omvärldsbevakning.

Jon Goland, som är chef för TU:s verksamhetsområde Marknadsinsikt, kommer att vara tjänstledig nio månader med start 15 september. Han ersätts då av två personer:

Emanuel Karlsten, som kommer att jobba med omvärldsbevakning till stöd för medlemsföretagens affärsutveckling, på konsultbasis. Han har tidigare varit webbredaktör på Dagen och sociala medier-redaktör på Expressen. Han jobbar nu som frilans och konsult, bland annat med Aftonbladets livegräv, och som kolumnist i Dagens Nyheter.

Mårten Thorslund, som kommer att jobba med affärsutveckling på annonssidan och kommunikation mot annonsmarknaden. Han kommer närmast från mediebyrån Vizeum och har tidigare arbetat bland annat på Clear Channel och Hachette.

Jon Goland kommer att vara tjänstledig i nio månader för att arbeta för stiftelsen Playing för Change i Ghana. TU:s analyschef Fredrik Rogberg blir tf ansvarig för verksamhetsområdet Marknadsinsikt under tiden.