Annons: Mediedagen 2019

Lisa Bjurwald ny på Medievärlden

Journalisten och författaren Lisa Bjurwald blir redaktör och reporter på Medievärlden i augusti. (Korrigerad)

Lisa Bjurwald började som reporter och krönikör på Expressen som 16-åring. Hon har bland annat varit ledarskribent på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, skribent på Expo och redaktör på Axess Television samt jobbat för den marknadsliberala tankesmedjan Timbro. 

Just nu är hon aktuell med reportageboken Europas skam. Rasister på frammarsch.

– Det ska bli väldigt spännande att få granska och kommentera frågor kring till exempel medieetik och tryck- och yttrandefrihet. Samt införa ett jämställdhetsperspektiv då och då, säger Lisa Bjurwald.

– Och jag tycker det ska bli jätteroligt att få jobba för Sveriges piggaste medietidning.

Hon börjar sin tjänst den 15 augusti.

– Lisa Bjurwald är en drömrekrytering för Medievärlden. Hon är en person med stort driv och lång erfarenhet i branschen, och har ett stort engagemang i frågor som rör demokrati och yttrandefrihet, säger tidningens chefredaktör Axel Andén.

– Hon kommer utöver arbetet som reporter och redaktör också att förstärka Medievärldens röst genom att blogga och skriva kolumner.

Lisa Bjurwald på Wikipedia

Lisa Bjurwalds sajt