Annons: Mediedagen 2019

Bonnier säljer skånska tidningar

Bonnier säljer Sydsvenskans systertidningar till Gota.

Bonnier säljer Kristianstadsbladet, Trelleborgs Allehanda och Ystads Allehanda till Gota Media. Det väntas styrelsen klubba idag. Gota köper 65 procent av bolaget, Kristianstadspress kommer att äga övriga 35 procent.

– Affären är inte slutförd, utan det är endast en avsiktsförklaring som är undertecknad. Målet är att affären ska vara slutförd den 1 oktober, säger Johan Larsson, tillförordnad vd för SDS-koncernen till Trelleborgs Allehanda.

Sydsvenskans ägare Bonniers vill fokusera på storstadstidningarna. 

”De tre berörda dagstidningarna håller en hög redaktionell kvalitet och angelägenhetsgrad, det står bortom tvivel. Men mot bakgrund av vår vilja att fokusera på morgonpress i storstad, så finns det ägare som är långsiktigt bättre för dessa tre Skånetidningar”, säger Ulrika Saxon, vd för Morning Paper i ett pressmeddelande.

Medievärldens analytiker Stefan Melesko skissade redan 2009 på denna affär.

Stefan Melesko: Bonnier säljer sina sydsvenska tidningar