Norrtelje Tidning anklagas för förtal

Justitiekanslern ska granska en anmälan från en god man som anser sig ha blivit förtalad i Norrtelje Tidning. Mannen anser att tidningen fått det att framstå som att han ägnat sig åt förskingring. Korrigerad version.

Den kvinna som mannen är god man åt blev för några år sedan tilldelad en ersättning på 4,8 miljoner kronor för en gård som blivit naturreservat. Pengarna ska den gode mannen ha redovisat till överförmyndaren som i sin tur lämnat sitt godkännande.

I en artikel i Norrtelje Tidning påstås dock gode mannen ha redovisat pengarna felaktigt, uppgifter som tidningen säger att man fått från Länsstyrelsen.

JK ska nu granska om Norrtelje Tidning gjort sig skyldiga till förtal.

JK hade aldrig beslutat om att granska Norrtelje Tidning. Se ny artikel.