Annons: Mediedagen 2019

Bamse om asylpolitik för Migrationsverket

Egmont har gjort en Bamsetidning om asylpolitik, på uppdrag av Migrationsverket.

Migrationsverket har tillsammans med Egmont gjort en specialtidning om att söka asyl. ”Bamsetidningen vänder sig i första hand till asylsökande barn i familj och de viktiga vuxna, men den passar även för barn som vill veta mer om hur det går till att söka asyl i Sverige. Tidningen är pedagogisk och innehåller serien Bamse, Mim och Meles. Tidningen innehåller även Bamses skola om känslor, rättigheter och asylprocess”, skriver Migrationsverket på sin hemsida.

Mattias Elftorp på Helsingborg Dagblads har reagerat starkt på Bamse-tidningen: ”Det värsta är sista sidan. Meles och hans föräldrar kommer tillbaka till sin släkt i hemlandet efter att ha blivit utvisade. Allt är så fint och idylliskt och de hade det rätt bra där ändå. Särskilt nu när han har med sig sin fina svenska modelljärnväg. I sista rutan är hela familjen lycklig och det går inte att ta miste på budskapet: Det är nog ändå bättre att bli hemskickad än att få asyl och inget ont kommer att hända dem som Migrationsverket har bestämt saknar asylskäl.”, skriver han på hd.se.