Annons: Mediedagen 2019

Anna Politkovskajas mördare gripen

Mannen som tros ha mördat den ryska journalisten Anna Politkovskaja har gripits i Tjetjenien.

I oktober 2006 sköts den ryska journalisten Anna Politkovskaja i huvudet när hon var på väg in i sitt hus i centrala Moskva. Flera män var inblandade i mordet och fångades på övervakningskameror i Anna Politkovskajas trappuppgång, rapporterar Ekot.

Den misstänkte mördaren greps i sitt föräldrahem i Tjetjenien. Uppgifterna bekräftas från officiellt håll i Ryssland. Även mannens bröder har tidigare varit misstänkta för inblandning i mordet. Båda friades dock i en juryrättegång 2009, uppger Ekot.

Politkovskaja arbetade på den Moskvabaserade tidningen Novaja Gazeta där man välkomnade beskedet om gripandet.

Anna Politkovskaja blev känd internationellt för sin  hårda kritik av Kreml och president Vladimir Putin. Genom sin rapportering från kriget i Tjetjenien skaffade hon sig många fiender, särskilt sedan  Ramzov Kadyrov blev president.